Profil

COMPANIE DE ARHITECTURĂ, URBANISM ȘI DESIGN

Lef Proiect este o companie română de proiectare, fondată de arh. Cristian Lefter in 1999, după plecarea din Hexaco SRL, una din primele firme private de proiectare înființate după Revoluție, in cadrul căreia era de asemenea unul dintre partenerii fondatori.

Încă de la început, compania noastră s-a preocupat să impună un standard ridicat de calitate în procesul de proiectare și construcție, continuând astfel valorile dezvoltate imediat după ieșirea din comunism în încercarea de a sparge uzanța arhitecturilor sterile hiper-raționalizate. În acest fel Lef Proiect a ajuns Într-un timp destul de scurt, una dintre cele mai căutate companii de proiectare.

Toate acestea au avut ca rezultat o creștere susținută a companiei, perioadă în care am realizat un număr important de proiecte acoperind o gama foarte variată de programe atât pentru investiții în sectorul privat cât și public. Având o vechime de peste 15 ani, portofoliul nostru acum cuprinde numeroase clădiri publice, clădiri de birouri și sedii de companii naționale și internaționale, spitale și clinici, dezvoltări de complexe rezidențiale de mari dimensiuni, documentații urbanistice și proiecte de peisagistică și amenajarea teritoriului. Echipa noastră a finalizat cu succes mai mult de 100 de proiecte amplasate pe tot teritoriul României, proiecte care includ Ambulatoriul Spitalului Județean Bacău, Mega Mall București, modernizarea și reamenajarea clădirii Consiliului Britanic București, Hotelul Perla și Hotelul Nemira ambele în Slănic-Moldova, Muzeul de Științele Naturii Bacău, Sediile Romtelecom și Bancpost Bacău, mai mult de 200 de unități de cazare pentru A.N.L sau Modernizarea Centrului Orașului Roman.

Având o experiență de mai mult de un deceniu, astăzi putem furniza clienților noștri informații complete despre toate aspectele implicate atunci când construim, incluzând consultanța în vederea achizițiilor de terenuri sau clădiri, obținerea de autorizații, servicii complete de proiectare de la ilustrare de temă la documentațiile detaliate pentru execuție, project management precum și servicii de ilustrări, animații și tururi virtuale în scop de marketing și înțelegere a soluțiilor propuse.

Abordarea noastră în procesul de proiectare se bazează pe dezvoltarea de concepte originale pentru a crea clădiri valoroase și sustenabile, ancorate în contextul urban în care sunt construite. Prioritatea nostră este să oferim atât beneficiarilor noștri cât și utilizatorilor clădirii sau comunităților locale cel mai bun rezultat care combină aspectele de estetică a clădirii cu nevoile funcționale.

PROFIL

Lef Proiect are birouri in Bacău și București, oferind servicii complete de proiectare de arhitectură, arhitectură de interior, documentații de urbanism, peisagistică și amenajarea teritoriului precum și servicii de consultanță tehnică în privința achiziției de proprietăți sau servicii de marketing al investițiilor incluzând atât parte de imagini fotorealiste cât și aplicații de realitate virtuală.

PARTENERI

arh. Cristian Lefter

ECHIPA

Vlad Vernică
Alexandru Tornghibel
Cătălin Niculusca
Adrian Mihail Cochior
Anca Budău

DOMENII DE ACTIVITATE

Proiectare generală
Urbanism
Peisagistică
Arhitectură de interior
Amenajarea teritoriului
Project Management

Servicii

PROIECTARE COMPLEXĂ

Biroul nostru oferă toate serviciile de proiectare și consultanță necesare pentru a construi incluzând raport tehnic cu privire la achiziția unui amplasament sau construcție existentă, documentații pentru avize și autorizații, documentații de licitație, documentații detaliate de execuție și supraveghere șantier.

DESIGN DE INTERIOR

În cadrul proiectelor de arhitectură de interior, realizăm rapoarte și expertize tehnice privind clădirile existente, studii pentru optimizarea partiurilor, concepte de amenajare, proiectarea de piese unicat de mobilier și asigurăm consultanța pe tot parcursul investiției, la cerere putând asigura și execuția.

URBANISM

Toate tipurile de documentații de urbanism de la planuri urbanistice de detaliu la planuri zonale și generale. De asemenea realizăm documentații urbanistice specializate precum documentații pentru stabilirea limitelor de protecție a monumentelor etc.

CONSTRUCTII

Pentru investiții mici sau medii, putem oferi servicii la cheie în regim design & build prin intermediul echipei proprii asigurând astfel cel mai bun rezultat pentru clădirea finală.

VIZUALIZĂRI DE ARHITECTURĂ

Lef Proiect realizează atât imagini fotorealiste cât și aplicații interactive de realitate virtual pentru a prezenta clădirea încă din faza de proiect. Aceste servicii reprezintă unelte extrem de eficiente atât pentru înțelegerea propunerilor și stabilirea soluțiilor într-un timp redus cât și materiale de marketing care vin în sprijinul dezvoltatorului.

PROJECT MANAGEMENT

Oferim o gamă completă de servicii pentru a atinge rezultatul dorit respectând constrângeri specifice, cum ar fi scopul, termenul, calitatea și bugetul proiectului. Fiind o companie care oferă și servicii complete de proiectare, folosim o abordare integrată care constă în optimizarea proiectului pentru sporirea calității și reducerea costurilor prin gestionarea cu succes a resurselor de execuție.

Echipa

COLABORATORI PERMANENȚI

Istoric

1991 • 1999 | ANII '90

Echipa noastră s-a format inițial la începutul anilor ’90, când fondatorul Lef Proiect, arhitect Cristian Lefter, împreună cu o echipă multidisciplinară a înființat una dintre primele firme de proiectare din Romania. În acestă perioadă, în timpul proiectării unor clădiri precum Sediul Romtelecom Bacău sau Muzeul de Științele Naturii Bacău, viitoarea echipa Lef Proiect a acumulat experiență importantă în proiectare și a dezvoltat procese și principii în vederea realizării de proiecte cu un standard ridicat de calitate.

1999 • 2008 | ASCENSIUNE

În 1999, după aproape un deceniu de experiență, o parte importantă a echipei anterioare a decis să se alăture nou înființatei Lef Proiect. La începutul anului 2000 Lef Proiect, fiind o societate nou înființată, avea ca țel crearea unui brand sinonim cu inovația și calitatea în domeniul de proiectare, realizând acest lucru prin finalizarea cu succes a unei serii de proiecte importante, cum ar fi sediul BancPost Bacău, Sediul direcției de Muncă și Solidaritate socială sau Planul Urbanistic General al municipiului Roman.

2009 | BUCUREȘTI

În 2009, Lef Proiect a înființat biroul din București, ca parte a unei extinderi planificate în scopul de a ușura colaborarea cu autoritățile centrale și clienții săi din București.

2010 • 2019 | ACTIVITATEA RECENTĂ

În ultimii ani, compania noastră s-a concentrat pe integrarea celor mai noi tehnologii atât în procesul de proiectare cât și construcție, în același timp diversificând serviciile pe care le putem oferi clienților noștri, acoperind toate aspectele construirii. Obiectivul nostru rămâne îmbunătățirea constantă a calității proiectelor noastre și a serviciilor pe care le oferim pentru clienții noștri, făcând ca activitatea nostră să fie încununată cu o serie de proiecte câștigătoare ale unor concursuri de arhitectură precum și participarea la unele dintre cele mai mari proiecte construite în România, proiecte precum Mega Mall din București, modernizarea centrului orașului Roman sau modernizarea Spitalului Județean din Bacău.

Clienți